Aceleniz mi var? Hemen tuvaletinizi nasıl hızlı bir şekilde temizleyeceğinizi öğrenin!
Klozetinizi her hafta temizleyecek zamanı ve gücü bulmakta zorluk mu çekiyorsunuz? En az çabayla klozetinizi en iyi nasıl temiz tutacağınızı öğrenmek ister misiniz? Klozeti doğru malzemelerle ve doğru şekilde temizlediğinizden emin olmak mı istiyorsunuz?
O zaman en iyi klozet temizleme çözümlerini içeren hızlı temizlik rehberi tam size göre.
Klozet temizliği, nefret ettiğimiz ve sürekli başımızdan atmaya çalıştığımız sıkıcı bir ev işi olarak görülür. Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bu yüzden klozet temizliğini haftalık rutininize eklemek en iyi yöntemdir.
Bunu haftalık bir temizlik işine dönüştürün, böylece klozetiniz, temizlemeye zorlanacağınız kadar kirlenmesin ve kokmasın! Lekeler temizlenmeden uzun süre beklerse çıkarması zor bir hal alır ve kokmaya başlayabilir. Üstelik, iki ayda bir derinlemesine temizlik yapmayı düşünmelisiniz. Bu derinlemesine temizlik sırasında klozetin dış kısmını ve su haznesini tamamen ovalamalısınız.
Hijyen ve estetik önemli nedenlerden ikisi, ama çoğu kişi için koku, temizliği tetikleyen en büyük etken. Klozetler düzenli olarak temizlenmezlerse kokmaya başlarlar. Bu özellikle klozet kapağı için geçerlidir. Klozet kapakları klozetlerimizin en kirli kısımları olabilir. Bakteri barındırmaya daha müsait malzemelerden yapılmışlardır, menteşelerinde ve hareketli küçük parçalarında yer eden birikintiler düzenli temizlenmezse kokmaya başlar. Klozet kapağının her tarafını düzenli olarak temizlemeye dikkat edin: Tüm lekeleri silin, menteşelerin kirle tıkanmasını önlemek için küçük bir fırçayla ovalayın.
Klozetlerin neredeyse tamamı hijyen açısından harika bir malzeme olan porselenden yapılmıştır. Parlak yüzeyi yapışkan değildir, gözeneksizdir ve fazla su ile aşınmaya karşı dayanıklıdır (cilasının sertçe çizilmesi dışında her şeye karşı dayanıklıdır). Bu yüzden, bu bölge zannedilenin aksine daha az odaklanılması gereken bir bölgedir. Yani klozet bloğu kullanarak düzenli ve hızlı bir temizlikle lekelerin birikmesini önleyin, yeter.
Fırça: Tuvalet fırçası tabii ki olmazsa olmaz. Klozetin kenar kısmının altını temizlemek için mümkünse ucu sapına dik uzanan fırçalar edinin. Bu tarz ekstra fırçalama özelliği olmazsa bu potansiyel mikrop yuvası asla tam anlamıyla temizlenmeyecektir.
Bez veya sünger: Klozetin üst kısmının etrafını , oturağı ve kapağı temizleyebilmeniz için bir de silme bezi veya sünger gereklidir. Bu kısımlar klozetin iç kısmından tamamen ayrı tutulmalıdır. Farklı gereçlerle ve klozet kapağı temizleyicisiyle (genellikle krem temizlik ürünleriyle) temizlenmelidir.
Küçük fırça: Ana tuvalet fırçasının yanı sıra klozetinin üs kısmını temizlemek ve ulaşması zor yerlere ulaşmak için biraz daha küçük bir fırça kullanılması önerilir. Bu iş için üretilmiş bir fırça bulamazsanız, kullanmadığınız eski diş fırçalarını bu amaçla kullanabilirsiniz. İki tane eski diş fırçanız varsa bir tanesini klozetin kenar kısmını, bir tanesini de kapağı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Spatula veya Ponza Taşı: Gerçek profesyoneller için isteğe bağlı bir seçenektir. Bunları çok sertleşmiş lekeleri temizlemek için kullanın, özellikle klozetin kenar kısmının altı için kullanabilirsiniz. Çok aşındırıcı malzemeler kullanmaktan kaçının.
Ev Yapımı temizlik ürünleri: Ev yapımı klozet temizleyicileri etkili ve ucuz olabilir, fakat bunlar için yeterli zaman bulmak ve malzemelerin miktarlarını doğru ayarlayıp iyi bir karışım elde etmek herkes için kolay olmayabilir.
Köpüren klozet temizleyicileri: Köpüren klozet temizleyicileri etkilidir, fakat kullanması zaman gerektirir ve günlük kullanımdan çok derinlemesine temizlik için daha uygundur.
Sıvı ve jel klozet temizleyicileri: Günlük ve düzenli kullanım için mükemmeldirler. İyi bir klozet temizleyicisi edinir ve düzenli olarak kullanırsanız başka bir şeye ihtiyacınız kalmayacaktır. Biz, günlük kullanım için hoş bir koku bırakırken klozetinizi parlak, temiz ve kireç birikintisinden uzak tutacak Bref ürünlerini öneriyoruz.
Birçok ev işinde olduğu gibi yukarıdan aşağı bir yaklaşım önerilir: İşe klozet kapağını temizleyerek başlayın ve sonrasında aşağı doğru ilerleyin. Bu hem çıkan kirlerin akıp gitmesini sağlar hem de klozetinin temizlik ihtiyacı önceliğini yansıtır. Klozet kapağı birçok mikrobun ve kokunun birikebileceği bir kısımdır. Özellikle idrar lekeleri ve kokuları klozetin alt kısımlarından çok bu kısıma yapışırlar. Bir sonraki önemli görev içteki kenar kısmın altını temizlemektir, klozetin geri kalan kısmını temiz tutan sifon suyu buraya ulaşmadığı için burası da yine leke ve kir tabakası görebileceğiniz bir bölgedir. Klozetin iç kenarlarına biraz sıvı temizleyici dökün ve klozet fırçasıyla güzelce ovalayın. Klozetin en alt kısmı ve su tutucu, temizleme sürecinin en son kısımlarıdır. Klozete tekrar sıvı temizleyici dökerek fırçanın ulaşabildiği her yeri fırçalayın.
Son olarak arka kısım ve rezervuarın altı gibi klozetin saklı köşelerini göz ardı etmeyin. Bütün boruları ve sabit parçaları da zaman zaman temizleyin. Görünmeyen kısımları haftalık temizliklerinizde ihmal ederseniz en kirlenen yerler oralar olacaktır.
Klozetinizi nasıl temizleyeceğinizle ilgili ipuçlarına mı ihtiyacınız var? Bu ayrıntılı kılavuzumuzda tüm cevapları bulabilirsiniz. Doğru tuvalet temizliğinin nasıl yapıldığını öğrenin ve harcadığınız zamanı en aza indirin!